Sudjelovanje u eTwinning projektu „Same Happiness?“

Na poticaj naše drage profesorice Obradović, od veljače 2019. škola Futura se uključila u eTwinning projekt naziva “Same Happiness?”. Cilj ovog projekta je razvijanje jezičnih vještina učenika-sudionika kroz bavljenje jednom vrlo zanimljivom temom – srećom.

Projekt „Same Happiness?“ (prevedeno „Ista sreća?“) zamišljen je kao suradnja učenika različitih srednjih škola iz Europe kroz korištenje engleskog jezika kao primarnog jezika za komunikaciju. Cilj ove jezično-komunikacijske suradnje je odgovaranje na pitanje percipiraju li na isti način sreću tinejdžeri iz različitih zemalja. Glavni cilj ovog projekta je vježbanje engleskog jezika u svrhu poboljšanja jezičnih kompetencija, ali istovremeno provođenje zanimljivog i motivirajućeg istraživanja kroz dijeljenje ideja, mišljenja i kreativnosti.

Što je sreća? Što nas čini sretnima? Je li tinejdžer iz Hrvatske sretan iz istih razloga kao i tinejdžer iz neke druge zemlje? Imaju li svi tinejdžeri jednaku predodžbu sreće? Ovo su glavna pitanja na koja će odgovoriti sudionici projekta „Same Happiness?“ i zajedno donijeti konačni zaključak.

Projekt će se u potpunosti odvijati na prostranstvima interneta, odnosno – manje poetski rečeno – uz pomoć eTwinning online platforme, Skypea i drugih online komunikacijskih alata. Najbolja strana ovog projekta je što će učenici na jedan zabavan i zanimljiv način moći raditi na svojim jezičnim i socijalnim vještinama, a neki od ishoda na tom polju su idući:

  • govorenje i pisanje s velikom točnošću, fluidnošću i efikasnošću,
  • kritičko i konstruktivno angažiranje u jezičnoj razmjeni ideja;
  • konstruktivni povratni komentari;
  • aktivno i efektivno sudjelovanje u grupnim suradnjama preuzimajući ulogu facilitatora, bilježnika, prezentera, motivatora;
  • pokazivanje poštovanja prema različitim dijalektima, tradicijama i mišljenjima, kako onih od kolega iz razreda, tako i od vršnjaka iz drugih dijelova Europe.
  • i mnogi drugi.

Veselimo se daljnjem sudjelovanju u ovom projektu te se nadamo da će našim učenicima, osim novih znanja, vještina i iskustava, ova neformalna edukativna suradnja donijeti i brojna prijateljstva.

Još nema komentara.

Ostavite komentar