Državna matura

DRŽAVNA MATURA

Dragi maturanti i roditelji,

na ovom mjestu možete pratiti sve novosti vezane uz prijave, polaganje i pripremu ispita državne mature.  Molimo vas da redovito pratite obavijesti koje ćemo objavljivati, a za sve nedoumice i nejasnoće obratite se ispitnoj koordinatorici, bilo u školi ili putem maila.

Želimo vam mnogo uspjeha na ispitima i siguran upis na željene fakultete,

Sofija Pinjušić Ćurić,

ispitni koordinator škole

Kako se pripremamo za državnu maturu?

Od uvođenja državne mature u srednjoškolski sustav Republike Hrvatske, posebnu pažnju posvećujemo dodatnom pripremanju učenika za polaganje tih ispita. Od prvog dana prvog razreda, a kasnije i kroz sve četiri godine školovanja učenike pripremamo i ispitujemo na način sličan onome na maturi kroz ispite sa zadacima višestrukog izbora i ukazivanjem na česta pitanja koja se na ispitima pojavljuju.

U četvrtom razredu uvodimo dodatne sate engleskog i hrvatskog jezika te matematike u redovnu satnicu s obzirom da se radi o predmetima koji su obavezni na državnoj maturi. Za neobavezne predmete učenicima su dostupni svi profesori putem individualnih konzultacija. Na ovaj način uspješno pripremamo učenike kroz cijelu godinu. Naš trud daje odlične rezultate jer čak 100% naših učenika upiše željeni fakultet i bez problema polažu državnu maturu.

Evo dojmova roditelja jednog maturanta naše škole!

 

'Poštovana gospođo ravnateljice, Kao prvo želim Vas izvjestiti da je naš Borna upisao željeni fakultet i da je uspješno položio državnu maturu. Zahvalni smo Vama, razrednici i svim profesorima za sve pruženo u četiri protekle godine. Zadovoljni smo odabirom Vaše škole jer je i nama roditeljima omogućila da bez stresa i relativno ležerno prođemo kroz turbulentnu fazu odrastanja našeg sina. On je s druge strane puno naučio i stekao dobre prijatelje. Želim Vama i svim profesorima puno uspjeha u daljnjem radu te puno sreće u osobnom životu. Srdačan pozdrav, Ivan A.

Tata Ivan A.

Kalendari ispita državne mature