O nama

DOBRODOŠLICA RAVNATELJICE

Poštovani roditelji, dragi učenici, dobrodošli na stranice Privatne gimnazije i ekonomsko-informatičke škole Futura!

Odabir i upis srednje škole jedna je od najtežih odluka i najznačajnijih trenutaka u životu djece i njihovih roditelja – u tom trenutku biramo u čije ruke i u kakvo okruženje prepuštamo daljnje oblikovanje jedne mlade osobe u zrelog i odgovornog pojedinca.

Još od 2003. godine mi u Futuri imamo dvije zadaće – kvalitetno pripremiti naše učenike za državnu maturu da bi kasnije bili studenti, akademski građani ili pak stručnjaci u svojoj profesiji i voditi računa o osobnom razvoju svakog učenika kroz stvaranje radnih navika, izgradnju samopouzdanja, snalažljivosti i samostalnosti. Naše stručno nastavno osoblje kroz rad u malim grupama te kreativnu primjenu digitalnih tehnologija u učionici uspješno prenosi znanja i vještine svakoj novoj generaciji kroz tri područja kojima se bavimo – ekonomijom, računalnim tehnologijama te općim, gimnazijskim obrazovanjem.

Usto učenicima omogućujemo  svakodnevno rješavanje zadaća u školi, uz nastavničku podršku, kao i mogućnost online učenja koristeći digitalne nastavne materijale postavljene na stranicama sustava "Moj online razred" – bilo da se radi o onima koji žele znati više, kojima treba pomoć u učenju ili koji su bili spriječeni sudjelovati u nastavi. Na ovaj način rasterećujemo učenike, a time i njihove roditelje, te osiguravamo da njihovo slobodno vrijeme zaista bude slobodno kako bi ga mogli provoditi baveći se hobijima, usvajanjem novih vještina ili u društvu prijatelja i obitelji. Mi njegujemo zajedništvo – unutar škole i van nje, jer sigurno i paženo dijete je sretno dijete. To može potvrditi preko deset generacija maturanata koje smo do sada ispratili iz naše škole.

Veselimo se svakom novom učeniku i svakom širenju naše zajednice, a nadamo se da ćete i Vi postati dio iste!

Ravnateljica:

Ana Pinjušić, dipl. oec.

privatna-skola-futura-ravnateljica

VLADAJ ZNANJEM

POVIJEST ŠKOLE

Privatna gimnazija i ekonomsko-informatička škola Futura s pravom javnosti osnovana je 2003. godine u Zagrebu pod nazivom Privatna ekonomsko-informatička škola s pravom javnosti. Tada smo upisali našu prvu generaciju učenika u prvi razred. Od tada je puno mladih ljudi prošlo kroz naše učionice. Sa svakom školskom godinom raste broj upisanih učenika i razreda što je odraz kvalitete našeg rada. U školskoj godini 2011./2012. naša škola mijenja naziv i seli se na trenutnu adresu.

Na početku našeg rada obrazovali smo učenike za zanimanje ekonomist. U siječnju 2010. godine od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa dobili smo odobrenje za program kojim se učenike obrazuje za zanimanje tehničar za računalstvo. Nekoliko godina kasnije, u rujnu 2017. godine, upisali smo i prvu generaciju u program opće gimnazije. Izuzetno smo ponosni na odobrene programe jer smatramo da smo u našim programima prepoznali potrebe učenika u sadašnjosti i budućnosti.

Danas se naša škola nalazi na adresi Budakova 1d što je u neposrednoj blizini Ekonomskog fakulteta. S ponosom možemo reći da imamo odličan školski prostor koji je vrhunski opremljen najmodernijim nastavnim sredstvima i pomagalima. Uz iznimnu opremljenost prednost je i odlična prometna povezanost (blizina tramvaja, vlaka i autobusa), blizina parka Maksimir i športsko-rekreacijskog centra Svetice.

ŠKOLSKI PROSTOR

ŠKOLSKI KURIKULUM 2017./2018.