Online učenje

ONLINE UČENJE

S ciljem povećanja učeničkih kompetencija na području informatičke pismenosti i uporabe Interneta nužnih u digitalnom dobu u kojem živimo, odlučili smo se obogatiti našu nastavu aktivnim i kontinuiranim korištenjem digitalnih nastavnih materijala u svakodnevnoj nastavi. Svi razredi i profesori naše škole uključeni su u projekt "Moj online razred".

Temelj ovog projekta je moodle stranica škole unutar koje je stvoreno jedinstveno web mjesto na kojem učenici mogu dobiti sve potrebne nastavne materijale, vidjeti obavijesti i novosti vezane uz pojedine predmete, gdje se mogu informirati o nadolazećim pismenim provjerama, domaćim zadaćama, učenjima i slično, ali i preko kojeg mogu komunicirati s nastavnicima. Pristup ovim stranicama stječe se izradom korisničkog računa za čiju aktivaciju i korištenje imaju pravo svi učenici škole Futura.

online-razred-blue

Od početka uvođenja ovog projekta, broj posjeta školskom moodle sustavu je u stalnom porastu što je dokaz da je "Moj online razred" korišten i dobrodošao kao pomoć pri učenju. Komentari učenika na anketama vezanim uz ovaj projekt su iznimno pozitivni. Prilikom ispunjavanja upitnika na kojem su trebali odabrati žele li na stranici više nastavnih materijala, više novosti iz svijeta i medija ili više obavijesti o životu u školi i sličnom, mnogi su odabrali sve ponuđene opcije. Smatramo to pokazateljem da radimo u pravom smjeru, da smo korak bliže odgajanju novih, informatički pismenih generacija te nam je ujedno motivacija za nastavak rada na razvoju ove komunikacijsko-informacijske platforme.

ŠTO KAŽU NAŠI UČENICI?

ONLINE RAZRED NA HRT-U

Gotovi materijali mi olakšavaju praćenje nastave, zato što ne moram pisati puno u školi nego mogu paziti što profesor priča…

Boris P.

Online razred mi pomaže u učenju i u rješavanju zadaća. Pomaže mi kada nisam u školi jer na njemu imam sve. I mojim roditeljima je koristan i sviđa im se.

David M.

Najbolje od svega je što imamo i onaj forum gdje možemo pitati profesora što nas zanima, a da ne moramo čekati da dođemo u školu jer bi vjerojatno zaboravili na to.

Matea Š.

Online razred je dobar zato što uvijek znam što je za zadaću i skoro nikad ne zaboravim.

Nikola J.

Kada sam bolesna i kad nemam snage pisati onda mogu s Online razreda skinuti sve što su moji radili u školi i onda stavim to u fascikl i ne moram prepisivati ne znam koliko gradiva. Super je što to imamo!

Jelena M.