Adresa
Divka Budaka 1d, Zagreb

Radno vrijeme
Pon-pet: 8:00-15:00
Vikend: zatvoreno

Projekt – uvjeti pljesnjivljenja kruha

Učenici 1. A razreda proveli su eksperiment, pod mentorstvom prof. Mandić i prof. Mijatović, u kojem su utvrdili uvjete u kojima će najprije doći do pljesnjivljenja kruha. Postavili su hipotezu kako kruh treba skladištiti u platnenoj ili papirnatoj vrećici kako bi se spriječilo stvaranje plijesni. Nakon provedenog eksperimenta, hipotezu su potvrdili. Istraživanje je pokazalo kako razvoju plijesni najviše pogoduje vlažno okruženje, a takvi uvjeti se najlakše postižu skladištenjem kruha u plastičnim vrećicama. Eksperiment se provodio u vremenskom periodu od 14 dana uz bilježenje površine koju su plijesni zahvatile. Eksperimentom je ostvarena  korelacija iz predmeta biologije, kemije i matematike, s obzirom kako su učenici dobivene podatke matematički obrađivali uz korištenje do sada stečenih znanja iz navedenih predmeta.

Download (PDF, 886KB)