Upisi

O UPISIMA

Upisi u Privatnu gimnaziju i ekonomsko-informatičku školu Futura za školsku godinu 2018./2019 su u tijeku. Upisujemo učenike u programe ekonomist, tehničar za računalstvo i opću gimnaziju. Uvjeti za upis su razgovor s roditeljima i učenikom, primjereno vladanje učenika, svjedodžbe 5., 6., 7. i 8. razreda te učenikov interes za program koji upisuje. Za upis u program tehničar za računalstvo potrebna je potvrda medicine rada, a za upis u program ekonomist potvrda školskog liječnika.

Upisi i prijelazi u našu školu su mogući i tijekom školske godine. Upisujemo učenike u sva četiri razreda svih programa. Za one učenike koji nam se pridruže u trajanju nastavne godine osigurana je dodatna pomoć nastavnika kao i digitalni nastavni materijali dostupni od 0 do 24 sata iz svih predmeta pomoću kojih učenik lako može uhvatiti korak sa školskim obavezama u novoj sredini.

Nadamo se da ćete putem naše web stranice lako saznati sve što vas zanima o našoj školi. Kontaktirajte nas i osigurajte svoje mjesto u našim učionicama!

Svi učenici prvih razreda upis obavljaju i putem stranice upisi.hr. Uz upis putem navedene stranice, za upis u školu potrebno je obaviti i razgovor učenika i roditelja s ravnateljicom i pedagogicom škole.

Našu školu na upisi.hr možete pronaći odabirom kartice "Obrazovani programi" i pod Škola odabirom "Privatna gimnazija i ekonomsko-informatička škola Futura". Škole su navedene abecednim redoslijedom. Nakon odabira naziva naše škole pritiskom na gumb "Traži" izlistavaju se svi programi naše škole.

Uz programe Ekonomist i Tehničar za računalstvo stoji oznaka "novi strukovni kurikulum" što znači da je nastavni plan i program za ove smjerove osuvremenjen i prilagođen potrebama državne mature. Naša škola ima privilegiju biti među malobrojnima kojima su ovi kurikulumi odobreni jer zadovoljavamo sve potrebne visoke materijale, tehničke i kadrovske uvjete.

PITANJA I ODGOVORI O UPISIMA!

Kada počinju upisi u školsku godinu 2018./2019.?

Prijave za školsku godinu 2018./2019. su u tijeku. Požurite i rezervirajte svoje mjesto u našem razredu.

Koji je iznos školarine?

Iznosi školarina za školsku godinu 2018./2019. su sljedeći: - ekonomisti: 30.000,00 kn - tehničari za računalstvo: 33.000,00 kn - opća gimnazija: 33.000,00 kn Školarinu je moguće platiti u 11 rata ili prema dogovoru, a u skladu s vašim mogućnostima. Novost ove školske godine su stipendije koje nudimo odličnim učenicima!

Je li upis putem upisi.hr potreban i kako ga obaviti?

Prijava, odnosno upis korištenjem aplikacije upisi.hr je od školske godine 2013./2014. obavezan. Detalje o tome kako pronaći našu školu na upisi.hr možete naći na vrhu ove web stranice.

Kako izgleda upis i što mi je prilikom upisa potrebno?

Pri upisu je potrebno obaviti razgovor s ravnateljicom i pedagogom. Na temelju razgovora se odlučuje o upisu. Potrebni dokumenti su kopije domovnice i rodnog lista te originali svjedodžbi petog, šestog, sedmog i osmog razreda, a za programe:

 • ekonomist - potvrda liječnika školske medicine
 • tehničar za računalstvo - potvrda medicine rada.

Od školske godine 2013./2014. potrebno je i obaviti online upis putem web stranice upisi.hr.

Koji su preduvjeti za upis?

Temeljni preduvjet za upis je uspješno završena osnovna škola. Pri upisu je potrebno obaviti razgovor s ravnateljicom i pedagogom škole. Bodovni prag nemamo, a motivacija i zanimanje učenika za program koji upisuje su nam iznimno važni.

Za upis u program ekonomist potrebna je potvrda od nadležnog školskog liječnika, a za upis u program tehničar za računalstvo potrebna je liječnička svjedodžba medicine rada.

Koji je bodovni prag?

Nemamo bodovni prag. O upisu učenika se odlučuje na temelju razgovora s ravnateljicom i pedagogom te na temelju svjedodžbi petog, šestog, sedmog i osmog razreda osnovne škole.

Kada je moguće upisati se u školu?

Upisi traju cijelu školsku godinu. Za upis u sljedeću školsku godinu potrebno je javiti se u školu s potrebnim dokumentima i tako osigurati svoje mjesto u razredu.

Što je uključeno u cijenu školarine?

U cijenu školarine je uključeno:

 • digitalni nastavni materijali
 • kvalitetan i profesionalan nastavni kadar
 • individualni pristup učeniku
 • rad u malim skupinama
 • suvremene metode rada s učenicima
 • primjena modernih tehnologija u nastavi
 • priprema za državnu maturu od prvog razreda
 • priprema za javne nastupe
 • svakodnevno korištenje informatičkih tehnologija pri učenju i radu
 • ulaznice za kazališta, kina i izložbe
 • osiguranje djece
 • dodatni strani jezici
 • terenska nastava
 • usmjerenost na praktični rad
 • gostujući predavači
 • suvremeno opremljene učionice
 • korištenje sportske dvorane Centra "Vinko Bek"
 • dostupnost informacija roditeljima svakog dana u tjednu
 • redovito praćenje školskih događanja na školskoj internetskoj stranici

Kako se plaća školarina?

Školarinu je moguće platiti u 11 rata ili prema dogovoru.

Kako se učenici pripremaju za državnu maturu?

O državnoj maturi brinemo već od prvog dana prvog razreda jer već tada počinjemo pripremati učenike za državnu maturu.

U redovnu satnicu svih četvrtih razreda je dodan po jedan dodatan sat iz svih predmeta državne mature: hrvatskog jezika, engleskog jezika i matematike. Dodatno, održavamo simulacije ispita državne mature kako bi učenici na stvarnim testovima i u realnom okruženju iskusili pisanje državne mature. Za one željne dodatnih priprema organiziramo pripreme iz svih predmet tijekom drugog polugodišta u subotnjim terminima.

O rezultatima simulacije i napretku učenika prilikom priprema za državnu maturu redovito obaviještavamo roditelje maturanata.

Što ako na moje pitanje nema odgovora?

Javite nam se na e-mail adresu info@skola-futura.hr ili nas nazovite na 098/927-4009 ili nas posjetite u Budakovoj 1d i saznajte sve što vas zanima. Nemojte propustiti pitati što vas zanima, a mi ćemo vam s radošću odgovoriti!