Opća gimnazija

PROGRAM OPĆE GIMNAZIJE

Posebnosti programa

Posebnost opće-gimnazijskog programa škole Futura jeste kontinuirana priprema za polaganje državne mature koja se provodi već od prvog razreda. Također, kod učenika se razvijaju informatičke kompetencije kroz izrazitu primjenu ICT tehnologija u nastavi koja je često koncipirana prema projektnim i radioničkim principima te usmjerena na timski rad i rad u parovima. Isto tako, učenicima je omogućeno učenje u međunarodnom okruženju kroz učeničke razmjene u sklopu Erasmus+ projekata.

Za upis u opću gimnaziju potrebne su vrlo dobre i odlične ocjene iz osnovne škole, uzorno vladanje te informativni razgovor s ravnateljicom i školskim pedagogom. Dodatno, svi učenici koji su zainteresirani za upis u ovaj trebaju proći inicijalno testiranje iz hrvatskog i engleskog jezika te matematike.

 

Ishodi učenja

Učenik opće gimnazije po završetku svog srednjoškolskog obrazovanja u školi Futura vlada širokim rasponom znanja s područja prirodnih i društvenih znanosti, bogatim poznavanjem opće kulture te razvijenim informatičkim vještinama. Takav je učenik svojim znanjima spreman upisati fakultet bilo kojeg usmjerenja, u Hrvatskoj ili inozemstvu. Tome pridonosi četverogodišnja kontinuirana priprema za državnu maturu koja je kroz dosadašnji rad škole među učenicima rezultirala visokim stupnjem spremnosti za ispit državne mature te visokim postotkom uspješnog polaganja iste.

Dodatno se kod učenika razvija sposobnost kritičkog mišljenja, analitičnost, kreativnost i proaktivnost što kroz daljnje obrazovanje i rad predstavlja predispoziciju kvalitetnog studenta, akademskog građanina i poduzetnika.

opca-gimnazija-privatna-skola-futura

UPOZNAJTE NAS

POSEBNI SMO JER...

  • kontinuirana tradicija učenja i podučavanja od 2003. godina
  • radimo u jako malim grupama (razredi do 18 učenika)
  • nudimo pomoć pri učenju kroz individualne konzultacije i satove razrednog učenja
  • organizirali smo online razred koji olakšava sakupljanje, čuvanje i dijeljenje nastavnih materijala, kao i samo učenje
  • sudjelujemo u EU projektima
  • unutar nastave, ali i pristupom različitim radionicama, nudimo mogućnost dodatnog usavršavanja, uz poseban naglasak na informatici i digitalnim tehnologijama
  • imamo razumijevanja za učenike s posebnim izvannastavnim aktivnostima
  • imamo 100%-tnu uspješnost kod polaganja državne mature i upisima na fakultet

 

UKAŽITE NAM I VI SVOJE POVJERENJE - ONI VEĆ JESU!

Draga gospođo ravnateljice, upis u Vašu školu je najbolja odluka koju smo donijeli u svom životu. Način i metode rada Vaše škole, s izuzetno kvalitetnim profesorskim i pedagoškim kadrom, koji je posvećen svakom djetetu ponaosob, i iznad svega posjeduje tu ljudsku dimenziju kojom razumije te mlade ljude u prijelomnim godinama njihovih života, promijen ili su naše živote. Malo je reći hvala za svu pažnju, ljudskost i razumijevanje koje ste Vi i Vaši profesori ukazali našem djetetu i nama. Stoga, svima koji žele svojoj djeci školu koja će otkriti i razvijati sve skrivene potencijale njihovog djeteta, najiskrenije preporučujem školu Futura. I u kojoj će i dijete i roditelji, nesputano, bez stresa, dati sve najbolje od sebe.

Mama, Mustapić M.

Škola Futura mi je super. Sve učim kroz zabavu i bez stresa. Profesori su zanimljivi i sve što mi nije jasno objasne mi na vrlo jednostavan način. Jedna od stvari koja mi se najviše sviđa u školi je on-line razred. Profesori su kreirali on-line bilježnice iz svih predmeta na webu, tako da i kad sam bolestan i nisam u školi, mogu lako vidjeti što su radili taj dan. I stekao sam puno prijatelja. I još jedna odlična stvar (ima ih punoJ) – svako malo idemo u posjet raznim ustanovama – HRT, kazalište, budući fakulteti - tako da izbliza mogu vidjeti kako izgledaju neki poslovi, da mogu lakše odlučiti što želim raditi u životu.

Učenik, Mustapić L.

Poštovana gospođo ravnateljice, kao prvo želim Vas izvjestiti da je naš Borna upisao željeni fakultet i da je uspješno položio državnu maturu. Zahvalni smo Vama, razrednici i svim profesorima za sve pruženo u četiri protekle godine. Zadovoljni smo odabirom Vaše škole jer je i nama roditeljima omogućila da bez stresa i relativno ležerno prođemo kroz turbulentnu fazu odrastanja našeg sina. On je s druge strane puno naučio i stekao dobre prijatelje. Želim Vama i svim profesorima puno uspjeha u daljnjem radu te puno sreće u osobnom životu.

Tata, Akrap I.

DOKUMENTI

Udžbenici za školsku godinu 2017./2018. - BESPLATNI (financira ih Grad Zagreb)

Download (PDF, 498KB)

Download (PDF, 580KB)

Download (PDF, 576KB)

Okvirni vremenik za cijelu školsku godinu:

Download (PDF, 687KB)

SAZNAJTE VIŠE!

Kontakt